Blog-arkiv

26. mar. 2012

Tanker om blogging

For nylig læste jeg et post om tanker om blogging på fashionnursing, læs det her. Postet fik mig til at tænke, og det gav mig også mod til at skrive dette post. Jeg har haft denne her blog i temmelig lang tid, det samme med min YouTube-kanal, og det er noget jeg elsker at bruge tid på. Desværre har jeg sjældent tid i hverdagen til at filme, redigere osv., men I må tro på, at jeg brænder for at blogge. 
Jeg får rigtig mange søde kommentarer fra jer, og jeg værdsætter hver og en af dem, men samtidig bliver jeg så skuffet, når nogen blot efterlader dette i en kommentar "tjek min blog ud - *link til blog*" eller "*link til blog* - skal vi følges?"
Har personen overhovedet læst mit post, er personen fast læser, eller kom personen udelukkende for at gøre reklame for sin egen blog?
Jeg har selv været ny blogger, og selvfølgelig drømmer man om at få læsere på sin blog, men hvad vil man helst have - en sød kommentar og et kompliment på et outfit eller 10 læsere, som bare er blevet læsere, fordi man bad dem om det? Jeg ville til hver en tid vælge den første, for antallet af læsere bør ikke betyde det helt store (synes jeg).
Jeg kunne rigtig godt tænke mig noget feedback på netop dette issue, hvis man kan kaldet det dét. Hvis du lige nu sidder og læser dette post og føler dig lidt stødt, fordi du er en af dem, som har efterladt sådan en kommentar, så håber jeg virkelig at du kan trække noget positivt ud af dette indlæg i stedet.
Enhver, der starter en blog, ønsker sig læsere, men det er da langt federe at opnå dem helt selv :))

24 kommentarer:

 1. jeg får også tit de kommentarer, og jeg tænker det helt samme som dig. Det er på grænsen til det belastende. :)

  SvarSlet
 2. Det er så rigtig Amalie! Nu er jeg ikke selv blogger, men de personer er næsten altid i kommentarene. Du har så meget ret i det du skriver her! Respekt :-)

  SvarSlet
 3. Vildt fedt skrevet!
  Det er helt forståeligt, og ville lige sige til dig at jeg er fast læser, følger dig både på facebook og youtube. Jeg syntes du er en helt vildt sød pige med en mega fed stil som jeg følger lidt, selvfølgelig med mit eget præg ind over. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Se, kommentarer som denne bliver man så glad for! Tusind tak, er glad for at inspirere :)

   Slet
 4. Godt skrevet Amalie! Jeg er helt enig!:-)

  SvarSlet
 5. Helt enig med hvad du siger. Men man må på en eller anden måde skabe sig et "Navn". Så længe man sætter sig ned og rent faktisk læser bloggen og så efterlader en kommentar om det indlægget handler om, og så efterlade en lille note der hedder "Du er velkommen til at tjekke bloggen ud" Så gør det ikke noget. Det kan være rigtig svært at komme igang med blogging når det står 0 læsere.. Hvis man kommenterer lidt hist og her, er der også flere der pludselig får øjnene op for hvem man er :) Men det er helt klart fedest at opnå læserne helt selv

  SvarSlet
 6. Jeg forstår dig 100% godt. Kender godt, den følelse, af at man skriver en kommentar og lige under linker sin blog.. Har haft lyst til det flere gange, på forskellige blogge. Men har aldrig rigtig gjort, det fordi at det sender tit en forkert signal. Og som person er jeg ikke en, der kun tænker på at min blog skal havde VILDT mange faste læsere. Jeg har 13 læser, og jeg er glad for de 13. Nogen vil sige, at det er lidt. og ja måske er det, men jeg er bare utrolig taknemmelig for at nogle over hovedet, gider læse min!
  Jeg synes din blog,er rigtig god, spændende og meget inspirerende. Elsker dine videoer!
  Kram Arpita.

  SvarSlet
 7. Hej Amalie. Rigtig fedt skrevet, og jeg er klart enig!! Jeg er selv blogger og har også en youtube kanal. Jeg synes også det er sjovest når man opnår sine læsere og "seere" selv! :D Men jeg sad lige og tænkte på noget, hvad så med videosvar på youtube, det synes jeg personligt er okay, men hvad tænker du om det og hvad mener i andre? Er det det samme? :-)

  Mega fed blog Amalie!! Jeg følger med hver dag :P Du er rigtig inspirerende og du er faktisk en af grundene til at jeg begyndte at blogge og youtube :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis videosvaret er relateret til den video, jeg har lavet, synes jeg, at det er helt fint, men hvis jeg har uploadet en video om mit yndlings make-up, og videosvaret handler om hvad en person har i sin taske, så kan jeg ikke længere se meningen med det.
   Tusind tak for de søde ord, og jeg er så glad for at have inspireret :)

   Slet
 8. Tænker fuldstændig det samme som dig. Bliver også så skuffet når der bare ligger et "Se min blog", som kommentar til ens indlæg.

  //Amalie

  SvarSlet
 9. Hej Amalie!
  -Er mega enig med dig. Jeg vil selv meget gerne starte en blog og synes din er meget fantastisk og sidder lige i skabet. Det med at reklamere på andres blogge er helt respekt løst og synes selv det ikke er særlig spændene at læse andres remklamer for blogge.
  Men håber du vil blive ved sådan som du gør!
  -Knus Fra Katrine!<3

  SvarSlet
 10. Godt skrevet og velformuleret! Jeg synes også at det kan virke lidt nedladende over for dig, når du ligger meget tid af til at skrive på din blog, at man så bare smider et "se min blog". Respekt for dit arbejde og for dine meninger :D

  SvarSlet
 11. Nu har jeg ikke en blog selv, men kan sagtens sætte mig ind i det du skrev.

  SvarSlet
 12. Hej Amalie :-)
  Er delvist enig i hvad du siger.
  Altså jeg har selv nystartet en blog, og man skal jo gøre opmærksom på det på en eller anden måde..
  Jeg kan personligt ikke se andre måder, end at ligge en kommentar, hvor man reklamere lidt for sin blog.
  Men er 100 % enig i at hvis man ligger en kommentar på en blog, skal man helst læse bloggen, og man skal i hvert fald have læst indlægget.
  Det må også gerne være noget personligt som "fed trøje, den klær dig rigtig godt" i stedet for "fed blog" skriv noget personligt til andre bloggere, så får de mere lyst til at tjekke ens blog ud.
  Så at reklamere for sin blog synes jeg er delvist okay.
  Følger dig både herinde, youtube og på face.
  Btw. tjek lige min blog ud: Kyskysida.blogspot.com

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Hej Amalie :-)

  First of all, så er jeg vild med din blog og din youtubekanal.
  For at svare på dit indlæg, så vil jeg sige at jeg er enig i nogle af de ting du skriver, men jeg tror at det kan være svært for nye bloggere eller youtubeguruer, at blive set. Derfor synes jeg at det er ok at folk reklamerer lidt for sin blog eller kanal, men jeg er helt imod spamming! At skrive konstant på fx. den samme kanal eller blog, er irriterende. Nu kan man så sige, at da jeg begyndte at lave danske youtubevideoer, var der ikke særlig mange andre. Jo, der var nogle, men ikke så mange. Derfor blev jeg bla. set en del. Men det har også noget at gøre med det man laver. Om det er interessant, nyt og inspirerende. Så længe man reklamerer med måde :-)

  Keep up the good work Amalie, det du laver er super! :-)

  - Ida

  SvarSlet
 15. Amalie, Amalie, Amalie! Du er et skønt menneske (som har så meget ret i det, du skriver)! Godt formuleret indlæg, som jeg helt klart kan relatere mig til.

  Jeg tror næsten alle bloggere oplever det samme som dig, så det er fedt, du tør tage det op. Jeg synes, som mange af de andre kommentarer til dette indlæg, at det er okay at gøre opmærksom på sig selv - men på en god måde! Og når man endelig skal gøre opmærksom på sig selv på en blog, skal man først og fremmest gøre det, fordi man har noget at byde på! Man skal måske tænke: "Havde jeg selv lyst eller interesse i at læse min blog?!" Altså man skal selv føle, at man har en blog, der er værd at læse ved at man skriver nogle inspirerende indlæg. Det synes, jeg er vigtigt. :)

  - FridaFiskersFashion.blogspot.com

  SvarSlet
 16. Respekt herfra!
  Som nystartede blogger var det også svært for mig - men jeg kunne ikke "leve" med at jeg bare skrev disse "se min blog" kommentarer, så istedet fulgte jeg med, kommenterede og svarede på folks indlæg, fordi jeg havde lyst - men med mit eget link i bunden! Folk er jo kommet til min blog, forhåbentlig fordi de har lyst :p
  Jeg er selv ved at blive træt af disse kommentarer på min blog, men jeg prøver også at bærer over med det, for det er hårdt at starte op... vi har allesammen været der ;)
  Inderst inde handler det jo om at gøre lidt reklame, på den gode måde, ik?
  Håber du ser min pointe! ;)
  btw. elsker jeg din blog og din youtube-kanal... keep up the good work! :D

  Knus Katrine
  www.katrinelund.blogspot.com

  SvarSlet
 17. Jeg læste engang, at en medieforsker regnede med, at alle havde en blog om 5 år.
  Jeg tror faktisk selv, at det bliver en realitet.
  Det er for mig skræmmende, sikke et narcissistisk samfund.
  Jeg tænker tit på den der effekt med, at "ej, det skal dokumenteres på facebook eller min blog, så folk kan se, at jeg har et godt liv" - 9 ud af 10 gange er det jo opstillet.

  Bare en strøtanke.. hihi :-)

  SvarSlet
 18. Forstår dig virkelig!
  Men jeg mener, at det er nemt for dig, at sige når du har 500 læsere. Forstår også fuldt og fast de andre bloggere, der kun har 9 læsere & vil lave en smule 'reklame' for sin egen kanal ;)...

  SvarSlet
 19. Hej Amalie
  Jeg kan godt se det fra din vinkel.. Jeg er ikke selv blogger eller you-tube'er, men jeg følger med på mange v-/blogs.
  Jeg kan dog også godt se det fra de personer du selv taler oms synspunkt. Du må bare tro på at de poster deres videoer som svar på dine egne
  for at få opmærksomhed. Det burde kun ses som en masse komplimenter. De tror på at de kan komme lige så langt
  som dig selv, og prøver bare at komme i gang på en eller anden vis.
  Jeg forstår ikke hvordan du kan se det som en skuffelse, at få en kommentar med et link til en anden persons video. Se det i stedet
  som en kæmpe applaus, at dine seere vil bruge dig, som en del af deres tandhjul til at skubbe deres videovogn.
  Jeg er ikke på nogen måde ude på at fornærme dig eller dem der har samme holdning som dig, jeg vil bare fortælle
  at det burde ses en positiv ting at få videosvar som kommentar.
  Jeg forslår derfor at du, lige som du selv opfordrer andre til at se det positive i dit indlæg, så se også det positive i deres videokommentar.
  Fortsat god weekend :-)

  SvarSlet
 20. Jeg er så enig med dig!
  Der findes ikke noget værre end når man har gjort sig umage med et blogindlæg, og det eneste feedback man får er "fin blog, vil du ikke følge mig?" jeg hader det!
  Personligt synes jeg det er hårdt at få faste læsere, men kunne aldrig finde på at reklamere for mig selv på den måde, det er som blogger meget provokerende at få sådan en kommentar.
  Igen super indlæg Amalie, jeg synes virkelig du er en dygtig blogger og youtuber som jeg nyder at følge.
  Kram herfra

  SvarSlet
 21. Forstår dig 100% Følger dig på din blog, og youtube!!
  Du inspirerer helt vildt med tøj, hår, og makeup:))

  SvarSlet